Darts

 

Dartmanian Devils 4

 

Dit jaar is het 4e overgegaan naar een topsportklimaat en Dartmanian Devils 4 doet dan ook een gooi naar het kampioensschap. Na een weggegooid seizoen is nu nog niet alles vergooid. DD4 wil hoge ogen gooien onder het motto ‘niet gegooid is altijd mis’. Elke wedstrijd gooien ze dan ook alles in de strijd en dat voor een stel weggooiers. Nu blijkt dan ook, wanneer ze de spanning van zich afgegooid hebben, ze aardig te kunnen darten. Als ze allemaal nu ook hun gewicht in de strijd gooien, komt het helemaal goed…

Er wordt dit jaar constanter gegooid, maar echt te peilen zijn deze darters nog niet. Er zijn wel een bull mooie finishes geweest. Wat ook rooskleurig is, is dat een aantal keer 50 in 1 keer is uitgegooid. 180 wordt ook regelmatig gegooid, eigenlijk is het gewoon wachten op de 1e 9-darter. Ook wordt er pijlsnel gegooid. Waren we vorig jaar nog tot diep in de nacht bezig, nu zijn we vrij snel klaar……..en ja, drinken we tot diep in de nacht.

Het wedstrijdverloop

 

Eerst worden de single partijen gegooid, dit gaat om het algemeen klassement. Er staan er een aantal hoog in de klassering. Deze hooggeklasseerde hebben dan wel tegen mensen zonder armen gedart, mensen die de verkeerde kant opgooide of mensen die thuis aan darten zijn terwijl ze eigenlijk uit moesten (en ja, van die afstand is het moeilijk raak gooien natuurlijk..)

Tactisch wordt er ook veel beter gegooid, behalve bij tactics dan…….Tactics vindt dan ook meestal plaats op een tijdstip waarop we niks dicht hebben behalve onze luiken.

Daarna volgen de koppelwedstrijden. Hierbij staan we vrij snel op een dubbel of zien we dubbel (je kan nooit zeker weten welke van de 2 het is). Het mooie van koppelen is dat de zwaktes van 2 spelers gebundeld worden en dat je niet alleen op je eigen kan mauwen maar ook op de ander.

Tot slot hebben we de bierronde. Deze ronde doe je met z’n vieren en win je hem, dan valt er ook wat te vieren; de beloning van drank staat op het spel. Doel van dit spel is gooien, gaan slapen en weer op tijd wakker worden om weer te gooien.

Tot slot

 

Wat veel mensen niet weten is dat veel spreekwoorden en gezegdes komen van de dartsport:

De bull de bull laten.

Elke dubbel omdraaien.

Als je voor een dubbel geboren bent, wordt je nooit een Dartmanian Devil.

Het in een andere kroeg gooien.

De pijl valt niet ver van het bord.

Slapen als een roos.

De tops bereiken.

Als het bord van de muur is, bouncen de pijlen.