Biljart

 

T.D.O is een biljartvereniging die al sinds 1968 actief is in de Waspikse biljart kring. De Waspikse biljartkring is ontstaan in 1950 met 5 verenigingen die in de diverse cafe's in Waspik biljartten. In de loop van de jaren zijn daar nog 5 verenigingen bijgekomen, waaronder een club uit Sprang Capelle en 's-Gravenmoer. De laatste jaren zijn er helaas ook nog wat clubs afgevallen.

T.D.O staat voor 'trainen doet overwinnen' en is begonnen in Cafe d'Ouwe Haven. Twee maal is de vereniging verhuisd door verschillende omstandigheden. Eerst naar Cafe 't Wieltje aan de Havendijk en daarna naar Cafe 't Haaike aan de Benedenkerkstraat. Intussen zijn we al weer 15 jaar terug in cafe d'Ouwe haven.

Op maandagavond wordt er in competitieverband gespeeld. De ene week thuis en de andere week uit. De uitwedstrijden zijn in 's-Gravenmoer of Waspik. Bij T.D.O hebben we 2 teams. We kunnen elkaar zo dus mooi afwisselen. Een team bestaat uit 5 personen die een competitie spelen van september tot april.

Om te mogen biljarten in de competitie moet je 16 jaar of ouder zijn en 20 carranbools kunnen maken in 30 beurten. Onze leden betalen een jaarlijse contributie van 28 euro.

Voor meer informatie kun je altijd terrecht bij Cafe D' ouwe Haven en je kan natuurlijk altijd even komen kijken op maandag.